Voordelen van een traplift

Wie wat moeilijker te been is of wordt, weet dat de trap een grote hindernis vormt. Het is niet alleen gevaarlijk, maar ook ontzettend vermoeiend. U gaat de trap vervolgens misschien vermijden door zo veel mogelijk op de benedenverdieping te leven. Dat is zonde. Of de oorzaak van uw probleem ouderdom, ziekte, een ongeval of overgewicht is, u kan gebaat zijn bij een traplift. Op die manier kan u zich veilig en comfortabel door het huis bewegen. Twijfelt u nog over de aankoop? We sommen enkele grote voordelen van een traplift op.

Onafhankelijk blijven

Een van de grootste voordelen van de traplift is dat u gewoon zelfstandig kan blijven wonen, in uw vertrouwde omgeving. U moet niet verhuizen en opnieuw wennen aan een nieuwe locatie. Zeker voor wie al wat ouder is, kan dit een doorslaggevend pluspunt zijn. Ook al bent u slecht te been, dankzij de traplift kan u zonder problemen naar de bovenverdieping naar van uw woning.

Goedkoper dan verhuizen

Een traplift stelt u in staat om onafhankelijk in uw eigen woning te verblijven. Dat betekent dat u niet moet verhuizen, en daar is een groot financieel voordeel aan verbonden: u bespaart namelijk heel wat geld uit. Een verhuis is nooit goedkoop.

voordelen van een traplift

Vrij bewegen in eigen huis

Een traplift bedient u zelf. U hebt dus geen enkele hulp van buitenaf nodig. Hierdoor kan u zich zonder problemen zelfstandig in uw huis bewegen. Bovendien is een traplift bijzonder comfortabel, ergonomisch en veilig. Dankzij deze herwonnen mobiliteit kan u opnieuw eenvoudig naar de bovenverdieping van uw woning.

Geschikt voor bijna elke trap!

Geen nood, zelfs indien uw wenteltrap enkele steile bochten heeft, kan er een traplift geïnstalleerd worden. Dit is ongetwijfeld een van de grote voordelen. Vakmannen staan u bij van begin tot eind. Ze adviseren wat voor lift het meest geschikt is. Deze wordt voorzien van rails en een uitklapbaar stoeltje. Dit wordt zo compact mogelijk ontworpen. Lees meer over de verschillende soorten trapliften.

Comfortabel op en neer

Probeert u ondanks uw beperking toch de trap nog te nemen? Dan weet u dat dit vermoeiend en gevaarlijk is. U kan altijd een ongelukkige val maken. Met een traplift is deze stress voorbij. U kan comfortabel en zonder hulp op en neer in uw huis. Het stoeltje van de lift is bijzonder ergonomisch ontworpen en wordt naargelang uw wensen ontworpen.

Veilig, ook bij stroomstoring

Stel dat u naar boven moet, maar de stroom plotsklaps uitvalt. Zit u dan vast op de benedenverdieping? Nee, toch niet! Ook zonder stroom werkt een traplift perfect. U kan dus gerust ten alle tijden uw slaapkamer boven bereiken.

Compact op uw trap

Misschien vreest u dat een traplift niet gaat passen in uw interieur, of de look van uw mooie wenteltrap verpesten. Wees gerust, dat is zeker niet het geval. Er is een ruim aanbod aan modellen, stijlen, kleuren en stoelbekledingen. Zo kan u een gepersonaliseerd exemplaar kiezen. Bovendien wordt de lift er compact geïnstalleerd. Het neemt geen overbodige ruimte in beslag.

Laat u goed informeren!

Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren voordat u overgaat tot de aanschaf van een traplift. De prijs is daarbij een belangrijk element.

Het aanvragen van offertes is gratis en verplicht u tot niets…

Makkelijke bediening

Een traplift is voorzien van een eenvoudig automatisch besturingssysteem. Vrees dus geen ingewikkelde behandeling. Afhankelijk van wat u aangeeft, gaat de trap naar beneden of naar boven. De bediening is erg gemakkelijk.

Snelle plaatsing en installatie

U kan allereerst een vrijblijvende afspraak maken met een adviseur. Hij zal u eerlijk bijstaan en adviseren. Bent u overtuigd van de vele voordelen van een traplift? Tijd om ter zake te komen dan. Wat voor model wilt u? Wat voor stoeltje verkiest u? Zoals eerder vermeld, kan u allerlei stijlkeuzes maken. Zo past de traplift perfect in uw interieur. Eenmaal deze knopen zijn doorgehakt, gaat het proces verrassend snel. Een traplift installeren duurt niet lang en is een kleine woningaanpassing. Voor u het weet, geniet u van uw herwonnen mobiliteit.

Gerust hart voor u en uw familie

Niet alleen u hebt baat van de vele voordelen van een traplift, ook uw familie. Zij zijn gerustgesteld dat u geen onnodige risico’s neemt om naar boven te gaan. Ze kunnen weer op twee oren slapen, want u geraakt zonder hulp van buitenaf, veilig én comfortabel naar de bovenverdieping van uw huis.

Meerdere kleuren en designs

Een traplift aankopen doet u normaal gezien maar één keer in uw leven. Het is een investering die zichzelf loont, want uw bewegingsvrijheid is onbetaalbaar. Toch moet u er nog lang op kijken. Het is dan ook vanzelfsprekend dat de lift moet passen bij de stijl van uw interieur. Daarom bestaan er allerlei merken, modellen, designs en kleuren waaruit u kan kiezen. Zo combineert u het praktische met het schone!

Hebben de voordelen van een traplift u overtuigd? Vergelijk offertes!

Bent u overtuigd geraakt van de voordelen en wilt u graag een traplift kopen? Op onze website vindt u veel informatie om u in dit proces bij te staan. Veel mensen doen een prijsvergelijk voordat ze definitief kiezen voor het laten plaatsen van de stoeltjeslift. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven waar wordt uitgelegd hoe de prijs van een traplift is opgebouwd.

Liever direct offertes vergelijken? Ga dan snel naar onze traplift offerte pagina.

Thumbs up!

Wij zijn blij wanneer u dat bent!

Uw review helpt anderen een goed besluit maken, uiteraard plaatsen we uw gegevens anoniem.

Wat zeggen klanten over ons?

Veel mensen denken dat een traplift alleen voor senioren is, maar dat is natuurlijk niet zo. Vanwege een ongeluk ben slecht ter been en momenteel herstellende. Gelukkig hebben wij de mogelijkheid in ons huis om ook beneden te slapen, maar de traplift maakt het voor mij mogelijk om mijn kinderen naar bed te brengen. Erg blij met de vergelijkingstool!

– Marcella L. regio Aalst

Toen mijn vrouw gevallen was heeft ze haar heup gebroken. Na een lange herstelperiode gaat het lopen haar nog moeilijk af. In overleg met familie en doktoren besloten om een traplift in ons huis te laten plaatsen. Wij wonen in Sint-Niklaas en willen nog niet verhuizen. Hier goede offertes gevonden, makkelijk en snel!

– Bertrand K. uit Sint-Niklaas