Traplift kopen in Oost-Vlaanderen?

Met een traplift kunt u zelfstandiger en onafhankelijker leven
Bekijk onze goede informatie en prijzen van traplift leveranciers
Benieuwd naar de prijs? Ontvang verschillende offertes.

Start de offerteaanvraag...

Of lees onze trapliften informatie eerst grondig door

traplift kopen

Een traplift voor een beter leven

Bent u woonachtig in Oost-Vlaanderen en op zoek naar een traplift? Dan hebt u geluk. Er zijn heel wat dienstverleners die kwalitatieve en zelfs op maat gemaakte exemplaren leveren. Minder mobiel zijn hoeft u niet langer tegen te houden om de trap te nemen. Dankzij deze technologie beweegt u zich veilig en comfortabel. Een traplift is dan ook geen aankoop waarvoor u over één nacht ijs gaat.

Wie nog twijfelt over de noodzaak van een traplift, kan ook altijd terecht bij een installateur uit de buurt. Ook in Oost-Vlaanderen zijn er heel wat leveranciers.

Voor wie?

Trapliften zijn bedoeld voor mindervaliden, die door leeftijd of medische oorzaak minder goed ter been zijn. Een gemiddelde traplift kan ongeveer 125 kg dragen en is geschikt voor vervoer van één persoon, of te gebruiken voor het vervoer van voorwerpen.

Begin vandaag met het verbeteren uw levenskwaliteit in Oost-Vlaanderen en vraag een offerte aan voor het berekenen van de traplift prijs.

Een overzicht van onze informatie

Statistieken over de vergrijzing in Oost-Vlaanderen

Vlaanderen vergrijst. De babyboomgeneratie gaat stilaan op pensioen, en dat resulteert in een hoog percentage van de bevolking dat 65+ is (bron: www.statistiekvlaanderen.be). Ook de provincie Oost-Vlaanderen krijgt hiermee te kampen. Al is het wel zo dat Gent, net zoals de centrumsteden Leuven, Antwerpen en Mechelen, minder snel vergrijst dan andere regio’s van het land. Dat komt uiteraard door de aanwezigheid van de universiteit en de continue instroom van jongeren. Toch blijft de algemene tendens een van duidelijke vergrijzing.

Benieuwd naar meer cijfers in uw provincie? De provincie Oost-Vlaanderen heeft er een hele pagina aan gewijd.

Traplift leveranciers met showroom

Wie in Oost-Vlaanderen woont, kan gerust op twee oren slapen. Er zijn namelijk heel wat degelijke leveranciers van trapliften aanwezig in deze provincie. Otolift, TKE en Mobilae zijn enkele namen uit het aanbod. Het is aan u om een weloverwogen keuze te maken tussen deze aanbieders. We raden u ten alle tijden aan om eerst vrijblijvend een adviseur te contacteren. Deze zal uw persoonlijke situatie in kaart brengen en kijken wat voor traplift u kan laten installeren.

TKE

Hebt u thuis een rechte trap, een trap met meerdere bochten of zelfs een spiltrap? Een goede leverancier kan u een op maat gemaakte traplift bezorgen. Ook TKE is zo’n bedrijf. Zij staan in voor de productie, plaatsing en het onderhoud van uw lift. De naam TKE is ontstaan uit het bekendere ThyssenKrupp, ze bieden stijlvolle en praktische trapliften aan en hebben een administratieve zetel in Gent.

Mobilae

Mobilae helpt u graag zelfstandig oud worden. Dit in Sint-Martens-Latem gevestigde bedrijf ging tot 2020 nog door het leven onder de naam PractiComfort. Deze leverancier kan rekenen op een goede reputatie, veel expertise en maar liefst 300 medewerkers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Otolift

Dit bedrijf noemt zichzelf de grootste leverancier van trapliften in de Benelux. Een titel die kan tellen. Het in Gent gevestigde bedrijf gaat prat op kwaliteit en innovatie. Een robuuste, veilige en comfortabele traplift op maat gemaakt, kan u hier vinden. Het familiebedrijf biedt bovendien ook tweedehandsexemplaren aan. U kan er ook een lift huren in plaats van kopen.

Wij denken om uw veiligheid

De afspraken met installateurs en servicemonteurs van onze partners gaan zoveel mogelijk door. Hierbij hanteren de bij ons aangesloten firma’s de strikte voorschriften van de overheid.

Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend…

Voordelen van een traplift

Wie wat moeilijker te been is, heeft soms moeite met het nemen van de trap. Er kunnen meerdere oorzaken aan de basis hiervan liggen, zoals ouderdom, overgewicht of ziekte. Hoe dan ook is het vervelend. U wilt namelijk zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Een hulpstuk zoals een looprek maakt de situatie er niet bepaald veiliger op. In deze gevallen kan een traplift soelaas bieden. Het zorgt ervoor dat u zich opnieuw in alle comfort, volledig zelfstandig én helemaal veilig van boven naar beneden beweegt.

Langer in eigen huis wonen

Voor de meesten is dit voordeel doorslaggevend. Want wie wil er niet zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Met de installatie van een traplift vermijdt u de verplichting om te moeten verhuizen. Bovendien hoeft u geen gekke toeren uit te halen in huis. Uw slaapkamer kan netjes op de bovenverdieping blijven, want u kan zich zonder problemen autonoom naar de bovenverdieping bewegen. U hoeft dus geen afscheid te nemen van uw geliefde woning in Oost-Vlaanderen.

Langer onafhankelijk zijn

Een traplift verhoogt uw mobiliteit in huis. U hebt geen looprekje, noch verpleging nodig om zelfstandig naar bed te gaan. Die onafhankelijkheid is voor velen goud waard. Vaak wordt een traplift geïnstalleerd bij mensen die moeilijker te been zijn omwille van hun ouderdom. In dat geval zijn de kinderen ook ineens gerustgesteld; hun ouder kruipt probeert niet willens nillens, en met het risico om te vallen, te voet de trap op te geraken.

Creëert meer veiligheid

Een traplift bedient u met een afstandsbediening. Het is een technologisch hoogstandje dat uitgerust is volgens strenge veiligheidsnormen. Er is dus helemaal geen reden tot paniek bij het gebruiken van een traplift. Na enkele keren de lift te gebruiken, bent u hem helemaal gewoon. Naast veilig is het ook erg comfortabel. Zo kan het stoeltje aangepast worden aan persoonlijke voorkeur.

Snelle installatie

Overweegt u om een traplift te installeren? Dan doet u best een beroep op een leverancier in de buurt. Die zal u een adviseur sturen. Dit is een persoon die naar uw woning komt om de situatie te bekijken. Op basis van uw trap (het aantal bochten, de breedte, de hoogte enzovoort) wordt de trap gemaakt en geïnstalleerd. Dat gebeurt door professionals en neemt bijzonder weinig tijd in beslag. In een halve dag staat hij er al! Er zijn geen grote bouwwerkzaamheden vereist voor het plaatsen van de lift.

Geschikt voor (bijna) iedere trap

Op ieder potje past een deksel, en dat geldt ook voor een trap. Tegenwoordig kan voor zowat iedere trap een exemplaar gemaakt worden. Of u nu een brede rechte trap, of een smalle spiltrap heeft. De adviseur zal deze opmeten en ermee aan de slag gaan.

Wilt u verder lezen over de voordelen van een traplift? Lees ons artikel: traplift voordelen.

Laat u goed informeren!

Het is belangrijk dat u zich goed informeert over de verschillende trapliften voordat u eventueel overgaat tot de aanschaf. Maar wat is nu de beste aanpak om geadviseerd te worden over trapliften?

Het aanvragen van offertes is gratis en verplicht u tot niets…

Verschillende soorten trapliften

Er zijn verschillende soorten trapliften op de markt. Afhankelijk van bepaalde criteria zoals uw mobiel vermogen, budget, type persoon, binnen- of buitengebruik en type trap, wordt de juiste keuze wat betreft de soort traplift gemaakt. Zo kan het zijn dat er persoonlijke aanpassingen gemaakt moeten worden aan uw lift, wanneer de trap bijvoorbeeld vlak aan een deur uitkomt. In dat geval is er geen eindstation. Dat wordt opgelost met een lift met een klaprail.

Traplift voor een rechte trap

Een rechte trap is een standaard trap, en dus wordt er in dit geval een traplift voor rechte trappen geïnstalleerd. Omdat het een eerder eenvoudige klus is, zal de prijs hiervoor lager liggen. Er kan een rechte rail langs de muur en op de trap geplaatst worden. De trap zal zich in één rechte lijn van boven naar beneden en omgekeerd bewegen. Ideaal voor wie in een huis of appartement woont.

Traplift voor een trap met één of meerdere bochten

Hebt u thuis een trap met één, twee of zelfs meerdere bochten? Geen nood, ook in dit geval kan een traplift geïnstalleerd worden. Het is echter wel zo dat deze lift op maat gemaakt moet worden. Dit resulteert in een hogere prijs dan die voor een rechte trap. De rail wordt in dit geval in verschillende stukken gemaakt, zodat de bochten geen hinder veroorzaken bij het nemen van de lift.
traplift oost-vlaanderen

Een adviseur zal de trap opmeten. Deze expert weet perfect van welke bochten er al standaard rails beschikbaar zijn, en welke buizen op maat gemaakt moeten worden. Extra kosten zullen dus opgenomen worden in de offerte. Op die manier komt u niet plots voor verrassingen te staan. Het is echter wel zo dat er een groot verschil is tussen de leveranciers onderling. Er kan namelijk een groot prijsverschil zijn tussen wat dienstverlener A biedt, en wat een traplift van merk B kost. Om die reden is het aangeraden telkens een vrijblijvende offerte op te vragen.

Wenteltrap en spiltrappen

Bij een rechte trap zal de rail tegen de muur bevestigd worden. Bij een spil- of wenteltrap is dat echter niet mogelijk, aangezien de trap niet tegen één muur aanleunt. Daar is gelukkig een oplossing voor: het railsysteem wordt op de traptreden zelf bevestigd. Op deze manier kan de lift naar behoren functioneren. Zelfs met een ingewikkelde spiltrap kan u zich veilig naar boven bewegen. Wees u er wel van bewust dat dit, net zoals bij een trap met één of meerdere bochten, om maatwerk gaat. De lift moet volledig op basis van uw trap worden aangepast. De prijs zal ook navenant zijn: wat hoger dan een standaard traplift.

Buitentrap

Moet u trappen betreden vooraleer u de voordeur bereikt? Is er een buitentrap die u op dagelijkse basis neemt? In dat geval kan een traplift voor een buitentrap u in staat stellen om langer zelfstandig te wonen. Het betreft hier natuurlijk wel een moeilijke situatie. Deze lift moet bestand zijn tegen weer en wind. Bovendien moeten de elektrische onderdelen goed beveiligd worden, en moet de trap gemakkelijk te reinigen zijn – met een laagje mos erop wordt het al snel een gevaarlijke situatie. Ook hier bestaan er trapliften voor buiten voor rechte trappen, en voor buitentrappen met bochten. De adviseur zal u doorheen het aanbod loodsen en u de beste optie, op basis van uw persoonlijke situatie, voorstellen.

Lees meer over de verschillende traplift merken of diepgaande informatie over de prijs van een traplift.

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten

Een traplift is een investering. Het gaat over een dure aankoop. Toch is uw zelfstandigheid onbetaalbaar. Daarnaast zijn trapliften vandaag van dermate hoge kwaliteit, dat u goed zit voor de rest van uw leven. Het is echter wel belangrijk dat u weet of uw leverancier ook het onderhoud en eventuele reparaties op zich neemt. Vraag daarom telkens eerst een offerte aan. Zo weet u goed wat er in de prijs zit. Op deze manier kiest u de voordeligste leverancier.

Vrijblijvend offertes vergelijken!

Het aanvragen van offertes is gratis en verplicht u tot niets…

Actief in alle grote plaatsen in Oost-Vlaanderen

Thumbs up!

Wij zijn blij wanneer u dat bent!

Uw review helpt anderen een goed besluit maken, uiteraard plaatsen we uw gegevens anoniem.

Wat zeggen klanten over ons?

Men wordt ouder en ouder en op een gegeven punt moest mijn vader inzien dat hij zijn mooie kot moest verlaten. De trap naar boven ging niet meer. Dankzij de traplift kan hij hier hopelijk nog enkele jaren blijven wonen

– Zoon van vader Bart de P. uit Gent

Handige website waarop mijn man en ik veel informatie hebben kunnen vinden om een goede keuze te maken. De prijsvoorstellen waren overzichtelijk en transparant. Prima!

– Caroline D. uit Asper