Woningaanpassingen voor senioren en personen met een handicap

Wanneer u minder goed ter been bent, een handicap hebt of op behoorlijke leeftijd bent is het verstandig om een aantal woningaanpassingen te doen. Het risico om te vallen wordt steeds groter en het is belangrijk om dit te voorkomen. Een aantal aanpassingen in de woning zijn vaak makkelijker gedaan dan men denkt. Voor mensen ouder dan zestig jaar, lees de senioren, is het goed om eens te overdenken wat er gedaan kan worden om langer in uw mooie huis te blijven wonen. Het is slim om hier vooraf over na te denken. Laten we de verschillende hulpmiddelen en aanpassingen doornemen.

De drempels veranderen

Het is goed om de drempels in de woning te verwijderen of ze te verlagen. Zeker bij de badkamer is het beter om geen drempel te hebben. Het is er al glad als er water ligt. Het is verstandig om de drempels te verlagen om zo ongelukken te voorkomen.

Een goede verlichting

Zorg voor een goede verlichting op de cruciale plekken in de woning. Denk aan de trap. Het is belangrijk om daar alles goed te zien. Een keer een tree missen kan ernstige gevolgen hebben. Het is slim om ook in de badkamer en het toilet een goede verlichting te hebben.

De badkamer

Een badkamervloer is vaak glad als hij nat is. Het is goed om een antislip coating te gebruiken op de badkamertegels. Het is zo minder snel mogelijk om weg te glijden. Zorg ook voor handgrepen in de badkamer en in het toilet. Het is makkelijker om zo houvast te houden. Een bad of een douche met een hoge instap zijn niet prettig. Zorg voor een inloopdouche of een instapbad. Het is mogelijk om in een dag alles te veranderen. Benieuwd naar mogelijke tegemoetkomingen hiervoor? Bekijk de website van CM.
woningaanpassingen senioren

Een alarm in huis

We bedoelen hier een seniorenalarm. Het geeft een veilig gevoel. De persoon in kwestie draagt het om zijn of haar nek en als er wat is dan kan de alarmknop ingedrukt worden. Vervolgens worden de mensen benaderd om te controleren of alles goed is.

Een traplift in huis

Wanneer iemand minder goed ter been wordt is het ook goed om een traplift te nemen. Een traplift maakt het mogelijk om ook langer in de eigen woning te blijven. Het is een groot voordeel en voorkomt onder andere dat er vervelende ongelukken gebeuren op de trap. Een val van de trap kan desastreus zijn. Het is belangrijk om het te voorkomen en om te zorgen voor een goede traplift in huis.

Thumbs up!

Wij zijn blij wanneer u dat bent!

Uw review helpt anderen een goed besluit maken, uiteraard plaatsen we uw gegevens anoniem.

Wat zeggen klanten over ons?

Dankzij meerdere woningaanpassingen kan ik langer zelfstandig in mijn huis wonen. Dit betekent voor mij ook blijven wonen in mijn eigen wijk. Heel fijn.

Geert F. – Antwerpen