Traplift kopen in Harelbeke?

Met een traplift kunt u zelfstandiger en onafhankelijker leven
Bekijk onze goede informatie en prijzen van traplift leveranciers
Benieuwd naar de prijs? Ontvang verschillende offertes.

Start de offerteaanvraag...

Of lees onze trapliften informatie eerst grondig door

traplift kopen

Een traplift voor een beter leven

Trapliften zorgen ervoor dat u weer zonder belemmeringen kunt wonen in uw eigen huis in Harelbeke. Met de traplift wordt het gebruiken van de trap geen zware, of zelfs onmogelijke, opgave. Een traplift is een motorische lift met een inklapbare stoel, die zich over een rail voortbeweegt over uw rechte of gedraaide trap.

De traplift wordt gemonteerd op uw bestaande trap. Hierdoor kunt u makkelijker gebruik maken van de trap en bespaart u de ingrijpende werkzaamheden voor het installeren van bijvoorbeeld een huislift.

Voor wie?

Trapliften zijn bedoeld voor mindervaliden, die door leeftijd of medische oorzaak minder goed ter been zijn. Een gemiddelde traplift kan ongeveer 125 kg dragen en is geschikt voor vervoer van één persoon, of te gebruiken voor het vervoer van voorwerpen.

Begin vandaag met het verbeteren uw levenskwaliteit in Harelbeke en vraag een offerte aan voor het berekenen van de traplift prijs.

Een overzicht van onze informatie

Diverse soorten trapliften

Elk huis is anders in Harelbeke en iedereen heeft andere wensen. Om deze redenen zijn trapliften zeer divers inzetbaar en is het aan te raden om een adviesgesprek bij u thuis aan te vragen, zodat de adviseur de situatie kan inschatten en de mogelijkheden aan u kan uitleggen. Voor diverse situaties zijn er een aantal verschillende modellen trapliften op de markt, te weten; trapliften voor rechte trappen, trapliften voor trappen met bochten (onder te verdelen in; binnenbocht en buitenbocht), trapliften voor wenteltrappen en trapliften voor buitentrappen.

Traplift voor rechte trappen

Trapliften voor rechte trappen zijn de meeste eenvoudige trapliften en daarom ook aantrekkelijk in prijs. Uiteraard is het afhankelijk van uw persoonlijke situatie in Harelbeke of u in aanmerking komt voor dit type traplift.

U kunt een adviesgesprek aanvragen via het contactformulier op de offertepagina om u goed te laten adviseren over het type traplift wat voor uw huis van toepassing is.


trapliften Harelbeke

Traplift voor een trap met 1 bocht

Trapliften komen voor in alle vormen en maten, net zoals trappen. Hebt u thuis een trap met één bocht, dan kan de lift daarop voorzien worden. Het is dus zeker niet zo dat je enkel een traplift kan installeren als je een rechte trap hebt. Ondanks dat een trap met één bocht veel voorkomt, betekent dit meestal wel dat u met maatwerk te maken heeft. Zo moeten de afmetingen grondig opgemeten worden. De stukken van de rail moeten perfect aansluiten op de bocht. Deze kan trouwens zowel aan de binnen- als buitenzijde van de trap geplaatst worden.

Traplift voor trappen met bochten

Trapliften voor trappen met bochten worden over het algemeen vaker geïnstalleerd omdat veel mensen in hun huis in Harelbeke een gedraaide trap hebben. Trapliften voor gedraaide trappen kunnen zowel in de binnenbocht van de trap als in de buitenbocht van de trap worden geplaatst.

Dankzij een slim en praktisch ontwerp neemt de traplift minimale ruimte in, ook wanneer deze in gebruik is, zodat er in veel gevallen zelfs iemand naast kan lopen. De zitting van de traplift draai automatisch mee, zodat u goed kunt op- en afstappen en in het geval van bochten zelf de nodige afstand bewaard tussen de trap en de muur.

Traplift voor spiltrap

Wie slecht te been is, ondervindt wellicht moeite met het beklimmen van een spiltrap. Dit is een draaitrap waarbij de treden vastzitten aan één centrale spil, in het midden van de trap. Een spiltrap wordt ook wel eens een wenteltrap genoemd. Het is een populair exemplaar aangezien het bijzonder weinig ruimte inneemt in huis. Ook hier kan een traplift geplaatst worden. Uiteraard vraagt dat wat meet- en puzzelwerk voor de installateur. Toch is de techniek vandaag zo fijn uitgewerkt, dat de lift hetzelfde comfort biedt als bij een rechte trap. Er wordt gewerkt met een speciaal ophangmechanisme. Ondanks de vele bochten blijft u comfortabel en veilig, ten alle tijden.

Traplift voor wenteltrap

Een wenteltrap of spiltrap, het ziet er indrukwekkend uit maar is niet ideaal voor wie minder mobiel is. Vroeger was het niet mogelijk geweest om hier een traplift te installeren, maar vandaag kan dat dus wel. De nieuwe techniek kan zelfs de meest steile trappen voorzien van een veilig liftsysteem. Uiteraard moet de installateur hiervoor de situatie zelf bekijken. Hoe breed is de trap, en hoeveel bochten zijn er effectief? De rail moet volledig op maat gemaakt worden. Om plaats te besparen kan deze trouwens best aan de korte zijde van de trap geplaatst worden. Zoals eerder al vermeld, is een wenteltrap hetzelfde als een spiltrap.

Traplift voor smalle trap

Vooral oude huizen hebben wel eens een trap die smaller is dan gemiddeld. Anderen hebben een smalle trap om de zolder te bereiken. Hoe dan ook: het is niet nodig om deze te vermijden. Ook hier bestaat een oplossing en kan een lift geïnstalleerd worden om u van boven- naar beneden te brengen, en vice versa. De breedte van de trap dient doorgaans wel minimaal 65 centimeter te bedragen. Het wordt natuurlijk uitdagend wanneer deze smalle trap ook bochten heeft, maar wees gerust, zelfs dat kan.

Traplift voor buitentrap

Heeft u thuis een trap aan de voordeur? Dan is het van levensbelang dat u deze kan gebruiken. Het is mogelijk om hier een traplift aan te brengen. De buitenomstandigheden zorgen natuurlijk wel voor specifieke eigenschappen. Zo moet de trap van waterdichte materialen vervaardigd worden. In de plaats van een stoel installeert men dan wel eens een metalen plateau. Hier kan dan een rolstoel of scootmobiel geplaatst worden. Op deze manier raakt u veilig boven. Net omdat deze lift alle weersomstandigheden zal moeten trotseren – van regen tot sneeuw en hitte – is het belangrijk dat u investeert in kwaliteit. Laat u altijd op voorhand informeren bij professionele aanbieders.

Subsidie trapliften

Wanneer u besluit om een traplift te kopen is het raadzaam om te kijken of er ook subsidieregelingen zijn waar u gebruik van kan maken. Een subsidie van de overheid of van de gemeente kan ervoor zorgen dat u stuk minder kosten heeft voor het aanschaffen van een traplift.

Wanneer u jonger dan 65 jaar bent kan u tot wel €8400,- vergoeding krijgen van Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Ouder dan 65 jaar? Tot €1250,- vergoeding via de de Vlaamse aanpassingspremie. Er zijn wel enkele voorwaarden voordat u gebruik kunt maken van deze aanpassingspremie. Bekijk hier de voorwaarden.

Op dit moment is er in de provincie Vlaams-Brabant een financiële tussenkomst mogelijk. Bekijk hier de voorwaarden van de premie.

Een laatste tip is om altijd te kijken wat er mogelijk is in de gemeente waarin u woont. Via de website www.premiezoeker.be is er snel te zien waar u eventueel recht op heeft.

Traplift kosten

De kosten van een traplift kunnen erg verschillen. Wanneer u een huis hebt in in Harelbeke met een rechte trap, dan mag u gerust een aankoopprijs incalculeren van €3.000,- tot €5.000,-. Bij het aanschaffen van een traplift die die geschikt is voor bochten en verschillende verdiepingen kan de prijs tot €15.000,- bedragen. Dit is dan inclusief de installatiekosten, maar exclusief de toeslag voor een verlenging van de garantie. Dat de kosten voor een traplift zo variabel zijn komt omdat er rekening gehouden moet worden met uw persoonlijke situatie en welk soort traplift u wilt hebben in uw huis.

Besparen door prijsvergelijk

Een traplift kopen is een grote investering die u veel vrijheid en zelfstandigheid kan bieden. Wij werken met ervaren trapliftleveranciers die vrijblijvend voor u uitrekenen wat een traplift voor uw huis kost.

Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend…


Slim om te vergelijken

Voor u een traplift koopt is het slim om te vergelijken. Ga na welke leveranciers de beste service bieden aan hun klanten. Een manier om dit te doen is door het aanvragen van de informatiebrochure. Het aanvragen is altijd gratis en verplicht u tot niets.

Niet enkel het soort traplift en uw persoonlijke situatie bepalen de hoogte van de kosten ook het soort trap waarop u de traplift geïnstalleerd wilt zien is van invloed op de prijs. Wanneer er u in aanmerking komt voor subsidies kunnen de uiteindelijke kosten van de traplift weer wat lager uitvallen.

Waaruit is de prijs van een traplift opgebouwd?

De prijs van een traplift is afhankelijk van meerdere factoren. Het type traplift dat u in uw huis in in Harelbeke wilt laten installeren kan verschillen van een eenvoudig model tot een luxe model. De gemiddelde prijs voor een eenvoudige traplift schommelt tussen de €2.000,- en €3.000,-. Vaak zijn de eenvoudige modellen gemaakt van degelijke materiaal maar hebben verder geen extra opties zoals armleuningen of een afstandsbediening. Wanneer u gaat voor een meer ergonomische traplift zijn de gemiddelde prijzen hoger en beginnen bij €6.500,- tot ongeveer €11.000,-. Hiervoor hebt u een traplift met een aantal extra opties zoals armleuningen, comfortabele rugleuning en andere luxere opties.

Een tweede factor die bepalend is voor de hoogte van de prijs is het soort trap. Een installatie van een traplift op een recht trap is eenvoudiger en daarom goedkoper dan die van een trap met bochten erin. Een traplift met bochten is dus duurder en zal zorgen voor een hogere prijs.

Een andere factor die bepalend is op de prijs zijn de extra kosten. Onder deze kosten kunnen we scharen: de installatiekosten, extra servicekosten en onderhoudskosten, maar ook kosten voor verlening garantie. Deze kosten verschillen per leverancier.

Vergelijk verschillende leveranciers op prijs

Dat de prijzen van een traplift verschillen per leverancier staat vast. Dus het is zeker raadzaam om een prijsofferte te doen bij meerdere leveranciers alvorens over te gaan tot het kopen van een traplift.

Bij het aanvragen van een gratis offerte wordt er door de leverancier van de traplift een precieze prijsberekening gemaakt en kunt u altijd op vrijblijvende basis een adviesgesprek aanvragen. Na het adviesgesprek zal een afspraak worden gemaakt bij u zodat een medewerker van het bedrijf uw persoonlijke situatie in Harelbeke beter kan inschatten.

Met het vergelijken van prijzen van zoveel mogelijk leveranciers kunt u geld besparen. Laat gratis een offerte opmaken voor uw persoonlijke situatie of bestel een gratis informatiepakket. Win zoveel mogelijk informatie in en u zult zeker en vast een geschikt traplift vinden tegen een mooie prijs- en kwaliteitsverhouding.

Sommige trapliften leveranciers bieden voor hun klanten een voordelig betaalschema aan, afhankelijk van het soort traplift u koopt en in welke prijsklasse deze zich bevindt. Dit kan nog interessant zijn indien u niet het hele bedrag in één keer wilt betalen. Let hierbij wel op de kleine lettertjes in de voorwaarden want geld lenen kost ook geld.

Traplift in Harelbeke huren

Woont u in een huurhuis in Harelbeke? Dan is het slimmer om een traplift te huren. Een traplift kopen is een redelijke grote investering en bij het huren van een huis bent u niet zeker of u er zult blijven wonen. Er zijn heel wat leveranciers van trapliften die hun producten verhuren tegen een aantrekkelijke prijs.

Voor u een contract afsluit met een leverancier om een traplift te huren is het verstandig om na te gaan welke leverancier in Harelbeke de beste voorwaarden heeft. Dit kunt u doen door een vrijblijvende offerte op te laten maken. Hier vindt u de details omtrent de kosten van de installatie en het huren van traplift in terug.


traplift Harelbeke

Hoe het bij veel leveranciers werkt is dat zij een een medewerker langs sturen om uw persoonlijke situatie in Harelbeke in te schatten. Eens u een leverancier van trapliften heeft gevonden kunt u een huurcontract afsluiten voor een bepaalde duur. Houd wel in u achterhoofd om het huurcontract heel goed na te lezen, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan na het ondertekenen van een huurcontract.

Bij de meeste leveranciers is het mogelijk om vanaf 12 maanden een traplift te huren. De huurprijzen van een traplift schommelen rond de €100,- per maand. Vraag bij verschillende leveranciers gratis een vrijblijvende offerte aan, zodat u een overzicht krijgt van de voorwaarden en de huurprijzen die er in uw streek zijn. Voor mensen met een beperkt budget in Harelbeke is een traplift huren de ideale oplossing om niet te hoeven verhuizen of een nieuwe kamer te laten bouwen aan het huis.

Traplift appartement

Niet elk appartementsgebouw heeft een lift. Toch wil u in dat geval ook het liefst in uw eigen vertrouwde appartement kunnen blijven wonen. Het is mogelijk om in het trappenhuis een traplift te installeren, al moeten een aantal zaken dan wel bekeken en besproken worden. Zo moet er in de eerste plaats voldoende ruimte zijn om de traplift te installeren. Een trappenhuis is vaak erg smal en een traplift neemt veel ruimte in. Andere bewoners van het appartementsgebouw moeten de trap nog te voet kunnen nemen. De trap moet dan ook aan een aantal minimale vereisten voldoen. Zo moet hij minstens 105 cm breed zijn. Ook moet er ruimte zijn om de opgeklapte stoel te ‘parkeren’ zodat hij niemand in de weg staat. Het is de brandweer die deze zaken komt controleren en in zeer uitzonderlijke gevallen toch toestemming kan geven als wordt afgeweken van deze regels. Daarnaast is het verplicht om een schriftelijke goedkeuring te hebben van elke bewoner in het appartementsgebouw.

Traplift huurwoning

Een traplift installeren, is een grote verandering waardoor u in principe de schriftelijke goedkeuring nodig heeft van de verhuurder. Het hangt wat af van het huurcontract dat u heeft. Soms kan het zijn dat een melding voldoende is. Sowieso doet u er goed aan om contact op te nemen met uw huisbaas en deze wens samen te bespreken. Het gaat immers om een grote aanpassing van het huis die niet zomaar ongedaan kan worden gemaakt als u morgen verhuist.

Kwaliteit- en veiligheidseisen

Er bestaan verschillende kwaliteits- en veiligheidsnormen waaraan een traplift in Harelbeke aan moet of kan voldoen. Zo is er Europese regelgeving omtrent veiligheid en zijn er Europese richtlijnen omtrent veiligheid en internationale normen rond kwaliteit. Die laatste zijn niet verplicht, maar wel een meerwaarde.

NEN-EN 81-40

De NEN-EN 81-40 is een verzameling van veiligheidseisen waaraan een producent moet voldoen alvorens een traplift te koop te zetten of te installeren. Deze norm wordt door Europa opgelegd en geeft een overzicht van criteria waaraan voldaan moet worden bij de bouw, fabricage, installatie, onderhoud en ontmanteling van elektrisch bediende trapliften. De standaard omschrijft een aantal gevaren die kunnen ontstaan in al deze fasen en hoe deze gevaren kunnen worden beperkt of weggenomen.

CE-normering

Europa vaardigde een richtlijn uit omtrent de veiligheid van onder meer trapliften, de zogenaamde machinerichtlijn 2006/42/EG. Een traplift die aan deze richtlijn voldoet, krijgt een CE-markering. Met een CE-markering bent u zeker dat de traplift voldoet aan de Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid, maar ook van gezondheid en milieu.

ISO-kwaliteit

ISO-normen gaan over de kwaliteit van een product. Ze zijn internationaal bepaald. Zo is er het ISO-9001-platform wat staat voor een duidelijk kwaliteitsmanagementsysteem. Met deze norm kan u op uw twee oren slapen, een bedrijf legt de lat van kwaliteit erg hoog als het deze norm haalt. Daarnaast is er de ISO 14001. Met dit label weet u dat het bedrijf het milieu maximaal respecteert. Tot slot is er de OHSAS 18001 wat aangeeft dat het welzijn en de veiligheid van werknemers en klanten voorop worden gesteld. Geen van de drie labels zijn verplicht, maar zeggen iets over de kwaliteit van de producten en de productie.

Veiligheid van een traplift

Naast het gemak van een traplift, is ook veiligheid cruciaal. U moet immers met een gerust gevoel van beneden naar boven en andersom kunnen gaan. Daarom houden de meeste fabrikanten van trapliften met heel wat veiligheidsmethoden rekening. Denk aan een veiligheidsknop of -sleutel, een veiligheidsgordel of een systeem van detectie van obstakels. Sommige trapliften hebben ook een zitdetectie. De plaats waar de traplift wordt gemonteerd, speelt ook mee. Het heeft meer bepaald invloed op de veiligheid voor de andere trapgebruikers. Tot slot is een jaarlijks onderhoud van uw traplift belangrijk om de veiligheid te blijven garanderen.

Plaatsing traplift van belang voor veiligheid

Wanneer u een draai- of spiltrap in Harelbeke hebt, wordt de traplift best aan de binnenkant van de trap gemonteerd. Aan de buitenzijde is er immers meer ruimte en is het dus veiliger voor de andere trapgebruikers die de trap ‘gewoon’ willen nemen. Daarnaast is het vanzelfsprekend belangrijk dat de leuning vrij blijft en dus ook door de andere trapgebruikers blijven gebruikt kan worden.

Startblokkering

Met een startblokkering kan de traplift alleen maar in beweging komen als de armleuningen naar beneden staan en de sleutel in het contact is geplaatst. Zo bent u gerust dat hij nooit te snel zal starten, maar enkel als u goed zit.

Veiligheidsgordel

Niet dat de traplift over de trap raast, maar een gordel is geen overbodige luxe. Het geeft u alleszins een gevoel van veiligheid. Is de traplift al geplaatst zonder gordel? Geen probleem, deze kan er perfect achteraf nog op worden gemonteerd.

Gordeldetectie

Een optie is kiezen voor gordeldetectie. Wanneer de traplift hiermee is uitgerust, zal het stoeltje enkel in beweging kunnen geraken als de gordel is vastgemaakt. Voor mensen met evenwichtsstoornissen, duizeligheid, Parkinson of Alzheimer kan dit interessant zijn. Het geeft een extra veilig gevoel.

Gebogen armleuningen

Wanneer uw traplift is uitgerust met gebogen armleuningen, zal u een veiliger gevoel hebben. De armleuningen omsluiten u als u zit. Dit is niet enkel veilig, maar ook comfortabel.

Traplift die automatisch meedraait

De meeste trapliften hebben een systeem waarbij de zitting en voetsteun van de lift geheel automatisch meedraaien met de trap. Zo wordt de lift volledig op de vorm van uw trap afgesteld en kan deze in één soepele beweging van beneden naar boven gaan. U zal geen last hebben van stopmomenten of haperingen. Als u boven of beneden wil afstappen, zal de stoel zich in de juiste positie bevinden.

Klembeveiliging

Wanneer de traplift een klembeveiliging heeft, stopt deze meteen wanneer er een obstakel op de trap staat of ligt. Denk aan een wasmand of speelgoed van uw kleinkinderen. Zo kan er nooit iets klem komen te zitten tussen de trap en (de motor van) de traplift.

Persoonsalarmering

Wat moet u doen als u in het midden van de trap onwel wordt? Of wanneer de traplift vast komt te zitten om eender welke reden? Hiervoor kan u een systeem laten inbouwen waarbij er met één druk op de knop contact wordt gelegd met een persoon naar keuze.

Noodrem

Elke traplift is uitgerust met een noodrem voor moest er toch iets gebeuren wat niet de bedoeling is. U kan dus nooit in vrije val geraken. Met deze rem stopt de lift onmiddellijk of, wanneer er twee motoren zijn, geleidelijk aan.

Nooddaalsysteem

Trapliften gaan niet stuk. Althans, dat beweren de fabrikanten. Al is de kans klein, de traplift zou halverwege toch eens vast kunnen komen te zitten. Gelukkig bieden heel wat trapliften daar een oplossing voor: een nooddaalsysteem. De traplift zal hierbij alsnog veilig naar beneden gaan.

Dubbele accu

De meeste trapliften hebben één motor, maar sommige modellen hebben er twee. Dit zorgt zeker voor uw gemoedsrust. Wanneer de ene motor begint te haperen of als de ene accu leeg is, is er altijd een reserve. Ook zorgt de tweede motor voor het rustiger afremmen wanneer om eender welke reden de noodrem wordt gebruikt.

Sleutelschakelaar

Elke traplift heeft een sleutelschakelaar. Hiermee kan u de stoel op slot zetten. Dit is geen overbodige luxe als u weet dat trapliften een grote aantrekkingskracht kunnen hebben bij kinderen. Op die manier kan u zelf bepalen of ze er gebruik van mogen maken of niet. Zodra de stoel op slot is, is de traplift niet meer operationeel.

Onderhoud en controle

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk om uw traplift in Harelbeke zo lang mogelijk in ere te houden. Jaarlijks minstens één controle is geen overbodige luxe. De fabrikant komt alles uitgebreid checken en onderhouden. Zo vermindert de kans op storingen of slijtage. Daarnaast loopt u de kans om eventuele reparatiekosten niet onder uw garantie te laten vallen als u de traplift niet voldoende laat onderhouden.

Weet u welke traplift geschikt is voor uw huis in Harelbeke? Laat u adviseren door een expert!

Vraag daarom nu een gratis en vrijblijvend informatiepakket aan of een gesprek met een adviseur bij u thuis voor een advies en offerte op maat, ook geheel gratis en vrijblijvend.

Alle grote traplift merken

Waarschijnlijk herkent u er al wel een paar, in België zijn er verschillende traplift merken en leveranciers. Hieronder maken wij het een en ander duidelijk.

Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend…


Otolift trapliften

Als u zoekt naar een traplift, bent u bij Otolift trapliften aan het juiste adres. Otolift is een Nederlandse fabrikant die als sinds 1891 trapliften produceert en ontwikkelt. Inmiddels hebben al meer dan 200.000 trapliften de fabriek verlaten en hebben zij meer dan 140.000 klanten bediend in heel de Benelux.

Via het gratis nummer van Otolift kunt u een brochure aanvragen en deze bij u thuis laten bezorgen via de post. Naast het bezorgen van een brochure kunt u ook gratis een vrijblijvende offerte aanvragen, na uw aanvraag voor uw traplift zal een medewerker van Otolift u zo snel mogelijk bellen om een aansluitend huisbezoek in in Harelbeke af te spreken.

Bij dit huisbezoek zal een medewerker van Otolift bij u thuis komen om uw persoonlijke situatie in te schatten, achteraf ontvangt u dan via de post een aansluitende en volledig vrijblijvende prijsopgave die de medewerker aan de hand van uw persoonlijke situatie opmaakt.

Is er een showroom in België?

Mensen die zelf een oogje willen werpen op hun toekomstige traplift kunnen dit in de showroom in Merelbeke doen. Zo kunt u zelf ervaren hoe gemakkelijk een traplift te gebruiken is. Otolift heeft een uitgebreid assortiment van trapliften, van een traplift voor een rechte trap tot een traplift geschikt voor een trap met een buitenbocht of binnenbocht.

De trapliften van Otolift zijn ook beschikbaar in heel wat verschillende kleuren, zodat iedereen een traplift naar eigen smaak vindt.

Stannah trapliften

Het bedrijf Stannah wordt in 1867 opgericht door Joseph Stannah en is in meer dan 40 landen actief. Meer dan 750.000 trapliften heeft het bedrijf al geinstalleerd. Ze proberen zich te onderscheiden door hoogwaardige trapliften, huisliften, plateauliften en inloopdouches te maken tegen scherpe prijzen. In het assortiment hebben zij verschillende traplichten waaronder ook een buitentraplift.

Bij de luxe reeks zijn er heel wat extra opties mogelijk … Beide reeksen (luxe en comfort reeks) van Stannah zijn geschikt voor huizen met een rechte trap of huizen met een trap met een bocht. In de luxe reeks van Stannah hebt u keuze uit 2 trapliften : de Solus en Sofia, beide werden ontwikkeld door een duurzaam overleg met de klanten.

In de comfort reeks van Stannah kunt u kiezen uit de gewone comfort traplift of de comfort plus traplift die geschikt is voor trappen met bochten. De gewone Comfort traplift van Stannah neemt heel weinig plaats in en is makkelijk inklapbaar.

Coopman trapliften

Coopman is niet enkel actief op Belgische bodem maar ook in Nederland, het bedrijf is al meer dan 50 jaar een liftconstructeur en –installateur van trapliften. U kunt kiezen tussen heel wat standaardmodellen, maar voor iedere klant komt een medewerker van Coopman de persoonlijke situatie bekijken om op die manier een traplift te hebben die op maat is van uw persoonlijke situatie.

De trapliften van Coopman worden zowel bij particulieren gebruikt als in de openbare diensten, zoals ziekenhuizen en banken. Het grote voordeel aan Coopman trapliften is dat u als klant van hen kunt genieten van een uitstekende en kwaliteitsvolle onderhoudsservice en dit 7 dagen op 7, zelfs tijdens de feestdagen of de weekends.

Als u dus een probleem hebt met uw traplift, mag u verwachten dat een medewerker van Coopman zo snel mogelijk tot bij uw thuis in in Harelbeke komt en de traplift terug in orde maakt.

Groot gamma trapliften

In het gamma van trapliften biedt Coopman 6 verschillende trapliften aan: de Mono, Two, Duo, Elan, Diamant, Plato en Avansis.

Mensen die thuis een rechte trap hebben en die zoeken naar een compacte traplift kunnen gaan voor de Mono traplift van Coopman, deze is speciaal gemaakt voor rechte trappen en beschikt over een heel dunne looprail, zodat de Mono traplift heel makkelijk in te klappen is en een minimum aan ruimte inneemt. Alle modellen zijn geschikt voor een rechte trap.

De Mono, Duo, Diamant, Two en Plato zijn zo ontworpen dat ze ook op trappen met bochten geïnstalleerd kunnen worden. Hebt u dus thuis een trap met een bocht maar kunt u niet makkelijk meer de trap op? Dan kunt u voor één van deze trapliften van Coopman kiezen.

De Two en Diamant traplift zijn eveneens gemaakt voor een buitentrap. Ze zijn zo geproduceerd dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en vervaardigd uit hoogstaand materiaal.

Tot slot is er nog de Avensis R+/B+, een rolstoellift met hefplateau. Deze heeft een hefvermogen van maximaal 225 kg. en is zowel bij particulieren als bedrijven in in Harelbeke te installeren.

Handicare trapliften

Handicare is van origine een Nederlands bedrijf dat voorheen Freelift heette. Het is de eerste fabrikant die trapliften produceerde die beschikten over een milieu management certificaat, uitgereikt door het Bureau Veritas. Hiermee maakte het toenmalige Freelift al vroeg duidelijk dat ze het belangrijk vinden om rekening te houden met het milieu. Na de naamsverandering naar Handicare is deze zienswijze ongewijzigd gebleven en letten ze tijdens het produceren van trapliften nog goed op hoe ze het milieu zo min mogelijk kunnen belasten.

Alle trapliften die Handicare produceert zijn getest en goedgekeurd voor gebruik, zodat de klanten van Handicare gegarandeerd kunnen genieten van een hoogwaardige service.

Voor een rechte trap of trap met bocht(en)

Handicare biedt zowel voor particulieren als voor professionals trapliften aan in verschillende modellen. Alle trapliften worden op maat gemaakt voor de klanten, zijn eenvoudig te bedienen en beschikken over comfortabele stoelen. Of u nu zoekt naar een traplift voor een rechte trap of een trap met een bocht, Handicare heeft wat u zoekt!

Als u meer wilt weten over welke soorten trapliften het bedrijf in zijn assortiment heeft, kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen die u dan zo snel mogelijk wordt opgestuurd.
Naast het versturen van brochures kan u ook een medewerker van Handicare naar uw huis in in Harelbeke laten komen. Deze gaat dan uw persoonlijke situatie bekijken en geeft u advies welk type traplift het beste voor u is.

Voor particulieren zijn er verschillende trapliften in het assortiment, te weten: de Handicare Rembrandt, Handicare Van Gogh, en Handicare Vermeer die onder de noemer Freecurve voor trappen met bochten gekozen kunnen worden. De Handicare 950, 950+, 1000, 1000XXL en 1100 zijn beschikbaar voor rechte trappen. Alle trapliften zijn beschikbaar in een aantal kleuren die bij uw smaak passen, de bekleding van de stoel is gemaakt uit slijtvaste stoffen bekleding of een bekleding van echt leder.

Als u in de showroom (in Heerhugowaard) een lift bekijkt zal u direct opvallen dat elke traplift van Handicare gebruiksvriendelijk uitgerust is met een joystick die eenvoudig te bedienen is of beschikt over een afstandsbediening om de lift altijd te kunnen terug roepen wanneer u deze nodig heeft.

TKE (voorheen ThyssenKrupp) trapliften

TKE staat voor zekerheid en snelheid. In het assortiment trapliften van TK Elevator zult u zeker en vast een traplift vinden die gepast is voor uw persoonlijke situatie in in Harelbeke. TKE heeft een groot aandeel in de markt van trapliften en huisliften in Nederland en België en dit omdat het hoogwaardige producten aanbiedt en een goeie snelle service geeft aan zijn klanten.

Bij sommige fabrikanten en installateurs van trapliften kan het soms in drukke tijden iets langer duren voordat een traplift bij u thuis wordt geïnstalleerd. Bij TKE is dit niet het geval, men probeert zo snel mogelijk de trapliften bij hun klanten te gaan installeren, meestal is dit zelfs mogelijk binnen de 2 weken. In het geval het plaatsen iets langer zou duren dan normaal wordt u als klant van TKE hiervan tijdig verwittigd.

Hoogwaardige producten

Het bedrijf TKE dat in 2021 over is gegaan van Thyssenkrup naar TK Elevator, begonnen in 1953 als De Reus Liften, bestaat al ruim 60 jaar. Door de lange ervaring in het vak kan TK Elevator de beste producten aanbieden voor zijn klanten.

De Levant trapliften komen voor in de modellen Classic en Comfort (rechte trappen), Swing (bochten) en Outdoor (buiten). In totaal biedt het bedrijf TKE 3 verschillende soorten liften aan; trapliften die met een rail bevestigd op de trap bewegen, platformliften voor mensen met een rolstoel en als huisliften. Naast Levant is de Flow2-traplift één van de innovatiefste trapliften op het moment.

De trapliften die TKE aanbiedt voor zijn klanten zijn geschikt voor trappen met bochten en rechte trappen. Mensen die zoeken naar trapliften voor trappen met bochten kunnen gaan voor een traplift uit het Swing assortiment van TKE.

De trapliften kunnen zelfs geplaatst worden aan de smalle zijde van de trap in uw huis. Op deze manier hebben de andere bewoners van het huis toch nog makkelijk toegang tot de bovenste verdieping van het huis. De Flow2-trapliften beschikken over nieuwe technologie die ervoor zorgt dat u deze naar uw eigen behoeften kunt aanpassen.

Mobilift

Het Belgische Mobilift heeft een uitgebreid aanbod aan trapliften, voor binnen en buiten. Hun producten worden ontwikkeld in Duitsland en Nederland en voldoen aan de strengste Europese standaarden. Naast de aankoop van trapliften kan u bij Mobilift ook terecht voor vragen, bijvoorbeeld over premies. Ook voor het onderhoud van uw traplift staat Mobilift paraat. Het bedrijf is 24 op 7 beschikbaar om technische problemen op te lossen. Wisselstukken zijn steeds in voorraad zodat u meteen weer de traplift kan gebruiken.

Tweedehands traplift kopen in Harelbeke wel of niet?

Een traplift is geen goedkope investering, maar met een traplift kan u comfortabel in uw eigen woning blijven wonen. Gelukkig zijn er ook tweedehands modellen op de markt. Deze zijn goedkoper en kunnen evengoed nog jaren meegaan. U kan een tweedehands traplift zowel bij particulieren als bij bedrijven kopen. Het is echter aan te raden om te kiezen voor bedrijven. Deze checken de trapliften grondig alvorens ze deze opnieuw te koop aanbieden. Meestal vervangen ze ook de motor en de rail zodat de traplift nog lange tijd kan meegaan en zeker perfect aansluit op uw trap. Elke trap is immers uniek. Tot slot zal een bedrijf checken of de traplift nog voldoet aan de veiligheidsnormen. U kan dus met een gerust hart de traplift gebruiken wanneer u deze aankocht bij een bedrijf.

Wilt u een traplift laten installeren in Harelbeke? Laat u adviseren door een expert!

Een offerteaanvraag is altijd vrijblijvend en gratis. Pas nadat een installateur bij u thuis is komen kijken naar uw persoonlijke situatie kan er een prijs worden vastgesteld.

Interesse in een huislift?

Naast trapliften, hebben wij ook informatie samengesteld voor plateauliften, hefplateauliften en rolstoelliften. Behoud uw zelfredzaamheid met een huislift.

Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend…


Plateauliften

Plateauliften zijn de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers en voor mensen die goederenvervoer verzorgen, om op een gemakkelijke manier toch naar boven te kunnen geraken. Naast het feit dat een plateautraplift een betaalbare oplossing is voor mensen heeft dit type lift ook het voordeel dat deze makkelijk kan worden ingeklapt wanneer men deze niet gebruikt.

Zo kan de trap terug volledig gebruikt worden zonder de plateaulift en neemt dit dus geen extra ruimte in.

Verschil traplift en plateautraplift

Wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een gewone traplift en een plateautraplift? Een gewone traplift heeft een stoel waar één persoon in kan plaatsnemen. Een plateaulift daarentegen wordt gebruikt om mensen met een rolstoel langs een trap te kunnen vervoeren.

Plateautrapliften kunnen van dienst zijn voor trappen met bochten of met tussenbordessen, alsook voor een rechte trappen. De plateautraplift beweegt zich net zoals een gewone traplift via een railsysteem over de trap waar de plateautraplift aan bevestigd is. Zoals bij de gewone trapliften zijn er bij de plateauliften heel wat verschillende soorten: een plateautraplift die aangedreven wordt door middel van een kabel of een plateautraplift die wordt gestuurd door middel van een accu.

Een plateautraplift die aangedreven wordt door middel van een kabel is geschikt voor rolstoel en goederenvervoer, dit soort lift mag gebruikt worden voor intensieve taken zoals zware goederen. Een plateautraplift daarentegen die wordt gestuurd door een accu is eerder geschikt voor lichtere taken zoals rolstoelvervoer. Het grote voordeel aan deze plateautraplift is dat hij dankzij zijn compacte vorm een stuk kleiner is dan een plateautraplift die wordt aangedreven door middel van een kabel. De plateautraplift is een goede oplossing voor particulieren en openbare diensten zoals scholen, musea en nog vele andere.

Hefplateaulift voor de trap

Een hefplateaulift is een lift voorzien van een heftplateau die tot een bepaalde hefhoogte kan gaan. Hoe hoog die hefhoogte is hangt af van het soort hefplateaulift. Standaard is het hefvermogen van een hefplateaulift ten minste 250 kg.

Wat is nu het verschil tussen een gewone traplift en een hefplateaulift?

traplift met bocht Harelbeke
Een gewone traplift beschikt over een stoel die bevestigd is op een rail die een persoon naar de bovenverdieping van een huis kan brengen. Een hefplateaulift behoort tot platformliften. Een platformlift is een lift die beschikt over een platform of een cabine die in vele openbare gebouwen gebruikt wordt. Met een platformlift is het heel makkelijk om bijvoorbeeld rolstoelgebruikers toegang te geven tot de bovenste verdieping van een gebouw.

Een hefplateaulift is een lift die beschikt over een plateau waarop de personen met een lichamelijke beperking kunnen plaatsnemen om op deze manier geen gebruik te hoeven maken van de trap. Het grote voordeel van een hefplateaulift is het feit dat voor het plaatsen van dit soort liften meestal geen aanpassing aan uw huis of aan het gebouw nodig zijn. Kortom als u een hefplateaulift aanschaft is er veel kans dat er geen structurele veranderingen moeten gebeuren aan uw huis.

Dankzij een hefplateaulift kan iemand met een lichamelijke beperking een minimale verticale hoogte overbruggen. De meeste hefplateauliften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten zoals mobiele formaten die makkelijk te gebruiken zijn op verschillende plaatsen in een gebouw en een schaarplatform die gebruikt kunnen worden om hele kleine niveauverschillen te overbruggen.

Als u dus zoekt naar een oplossing om mensen met een rolstoel in in Harelbeke toch op de bovenverdieping van het huis te laten komen, dan is een hefplateaulift de oplossing bij uitstek om voor deze mensen het leven een stuk makkelijker te maken.

Rolstoellift voor de trap​


Voor mensen met een lichamelijke beperking in in Harelbeke is het heel handig om een rolstoellift te hebben in het huis waar ze wonen. Een rolstoellift is gebaseerd op het idee van een traplift maar in de plaats van stoel zoals de traplift heeft, beschikt een over een plateau waar de rolstoelgebruikers op plaats kunnen nemen om naar de hogere niveaus van een gebouw of van een huis te kunnen geraken.

De rolstoelliften van de meeste leveranciers zijn zowel geschikt voor een rechte trap als ook voor een trap met verschillende bochten of bordessen. De prijs voor een rolstoellift is iets duurder dan de prijs voor een gewone traplift. Een rolstoellift is beschikbaar in verschillende materialen en kleuren. Hierdoor kunt u een rolstoellift kiezen die past bij de stijl van uw huis.

traplift kopen

Rolstoellift beveiliging

Een rolstoellift bestaat dus uit een plateau waarop de rolstoelgebruikers plaats kunnen nemen en wordt beveiligd door middel van een botsbeveiliging langs beide kanten van de lift. Er is ook een klemveiligheid aan de onderzijde, om er voor te zorgen dat rolstoelgebruikers op een gebruiksvriendelijke en veilige manier toch ook toegang hebben tot de hoogste niveaus van openbare gebouwen of hun huis. Al deze vormen van veiligheid zorgen ervoor dat er zich geen eventueel klemgevaar kan voordoen. Als extra beveiliging zijn er bij de meeste rolstoelliften een tornbediening aanwezig en zijn er meestal veiligheidsarmen bevestigd op de rolstoellift. Als u dan gebruikmaakt van de rolstoellift in uw huis worden de veiligheidsarmen automatisch geblokkeerd om er voor te zorgen dat er zich geen ongeval kan voordoen. Als de rolstoel van de rolstoellift rijdt kan men gebruikmaken van de opklapbare oprijdkleppen.

Rolstoellift voor de auto

Een rolstoellift voor in een auto is bijna hetzelfde systeem of een rolstoellift die voor in huizen en gebouwen wordt gebruikt.
Een rolstoellift voor in een wagen kan gemonteerd worden in heel wat verschillende wagens, maar meestal is het niet mogelijk om deze in een gewone personenwagen te plaatsen. De wagen waarin u een rolstoellift wilt laten monteren moet iets groter zijn dan de gemiddelde personenwagen omdat er plaats genoeg moet zijn om de rolstoellift veilig te kunnen monteren.

Als u wilt weten of u over een wagen beschikt waarbij het mogelijk zou zijn om een rolstoellift te installeren kunt u dit makkelijk nagaan door contact op te nemen met een leverancier van rolstoelliften voor in de auto.

Bij het contact vraagt u dan voor een vrijblijvende en gratis prijsofferte te laten opmaken en een afspraak, zodat een medewerker van de leverancier van rolstoelliften voor auto’s kan nakijken of u wagen geschikt is voor het plaatsen van een rolstoellift of niet.

Indien uw wagen als geschikt wordt bevonden kunt u direct nagaan bij de gemeente waar u woont of u recht hebt op een subsidie of niet.

De laatste jaren wordt er steeds meer aandacht besteedt aan de kwaliteit van een rolstoellift voor in een auto. In voorgaande jaren werd er een betere uitrijdbeveiliging ontwikkeld. Het kon in het verleden voorkomen dat een rolstoel uit een rolstoelbus viel doordat het plateau niet goed aansloot op de vloer van de rolstoelbus. Door de aanpassing met de nieuwe uitrijdklep kan dit voorkomen worden omdat er een veiligheidsklep in werking treedt als het plateau niet goed aansluit met de vloer van het voertuig.

Rolstoellift voor een gebouw/huis

Op de dag van vandaag zijn de meeste openbaren gebouwen in in Harelbeke prima toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar dit wil niet zeggen dat er een aparte ingang voor ze is. De hoofdingang van een openbaar gebouw hoort toegankelijk te zijn voor iedereen. Dit kenmerkt zich door een ingang van het gebouw voorzien van hellingbaan (geschikt voor het overbruggen van verschil in hoogteniveau) en aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers.

Een rolstoellift zal voor een rolstoelgebruiker het gevoel geven dat hij of zij zonder barrières kan leven en zich vrij kan bewegen in zijn eigen huis zonder beperkingen of hulp van anderen nodig te hebben.

Een rolstoellift is de perfecte oplossing om mensen met een lichamelijke beperking of rolstoelgebruikers toch de toegang te verlenen tot alle verschillende hoogteniveaus van een huis. Een rolstoellift kan meestal voor zowel buiten als binnen geleverd worden.

Een rolstoellift die wordt gebruikt voor buitentoepassingen is vervaardigd uit een duurzaam materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Een voorbeeld van een rolstoellift is de FlexStep van Zzed, dit ontwerp is tegelijk een lift en een trap, deze rolstoellift is voorzien van een gebruiksvriendelijke afstandsbediening die door iedereen simpel en makkelijk te gebruiken is.

Wie een rolstoellift koopt kan er voor zorgen dat deze past met het interieur, want dankzij het moderne design is het mogelijk om de armleuningen en de treden van de rolstoellift te verkrijgen in verschillende kleuren en stijlen zodat de rolstoellift binnen uw eigen interieur van uw huis past. Het enige wat nodig is om een rolstoellift te laten werken is een stopcontact van 230V en dit zowel voor binnen als buiten.

Het voordeel van een rolstoellift is dat hiervoor geen veranderingen aan uw huis of aan het desbetreffende gebouw nodig zijn, hierdoor is het een eenvoudige en degelijke oplossing.

Laat u goed informeren!

Het is belangrijk dat u zich goed informeert over de verschillende trapliften voordat u eventueel overgaat tot de aanschaf. Maar wat is nu de beste aanpak om geadviseerd te worden over trapliften?

Het aanvragen van offertes is gratis en verplicht u tot niets…


Informatiepakketten aanvragen

Naast het vergelijken van prijzen is het ook raadzaam om bij verschillende leveranciers van trapliften een informatiepakket aan te vragen. U kunt dan alle mogelijkheden goed vergelijken.

Daarna kunt u eventueel adviseurs bij u thuis uitnodigen voor een informatief gesprek. De leveranciers verschillen onderling in hun productaanbod, onderhoudscontracten en service mogelijkheden.

Advies bij u thuis in Harelbeke

Wanneer u offertes en prijzen heeft vergeleken is het verstandig om de leverancier bij u thuis uit te nodigen. De leverancier kan pas echt een passende en definitieve offerte doen zodra deze uw thuissituatie heeft gezien.

De adviseur kijkt naar de vorm en afmetingen van uw trap, maar vraagt ook naar uw wensen en voorkeuren. Op basis daarvan stelt hij u één of meerdere trapliften voor.

Vraag ook naar de beschikbare kleuren voor de rail en de stoel. U kunt de traplift dan helemaal aanpassen aan uw wensen en interieur.

Tot slot zullen de traplift kosten aan de orde komen. Mocht uw budget niet toereikend zijn, dan kunt u ook een tweedehands traplift overwegen of een traplift huren. Vraag de adviseur naar de mogelijkheden.

De trapliftadviseur stelt vervolgens een geheel vrijblijvende offerte voor u op. U kunt er dan nog eens rustig over nadenken en eventueel meerdere offertes met elkaar vergelijken. Ook kunt u het advies van anderen inwinnen om tot een goede keuze te komen.

De bovenstaande informatie hoeft niet bij elke leverancier gelijk te zijn, maar is doorgaans de gang van zaken.

Veelgestelde traplift vragen

Wordt het steeds moeilijker om de trap te gebruiken en overweegt u een traplift aan te schaffen? Hoe dit precies werkt? Is het veilig? En vraagt dit grote werken? Deze, en heel wat andere vragen, worden hieronder voor u beantwoordt.

Voor wie is een traplift bedoeld?

Bij een traplift denken we snel aan mensen die ouder worden. Een traplift is echter handig voor iedereen die moeilijker de trap kan nemen, ongeacht de leeftijd. De redenen kunnen hiervoor heel verschillend zijn. Zo kunnen mensen met een handicap of mensen die last hebben van gewichtsproblemen, reuma of kortademigheid evengoed gebaat zijn met een traplift. Kortom, een traplift in Harelbeke zorgt ervoor dat u alsnog vlot de trap op en af kan ondanks eventuele fysieke problemen die het moeilijk maken om een trap te gebruiken.

Hoe werkt een traplift?

Bij een traplift beweegt een stoel zich voort op een railsysteem. Die rail is aan de trap of aan de muur naast de trap gemonteerd. De stoel gaat meestal geruisloos naar boven en beneden en wordt aangedreven door een batterij die zichzelf automatisch oplaadt. Dat gebeurt continu zodat u zelfs bij een stroomonderbreking nog even verder kan. Met een eenvoudige druk op de knop kan u de traplift zelf bedienen.

Er zullen geen kabels op de trap of in uw woning zichtbaar zijn. Trapliften zijn zo goed altijd uitgerust met een batterij die weggewerkt is in het design zodat u het niet ziet. Enkel aan het uiteinde van de rail moet er een stopcontact zijn. Ligt dit wat verder, kan de technicus de kabel vakkundig wegwerken.

Hoe lang duurt het om een traplift te plaatsen?

Hoe lang het duurt om een traplift op uw trap te installeren, hangt af van uw type trap. Gemiddeld neemt de plaatsing zo’n drie à vier uur in beslag. Uiteraard gaat hier wel nog een voorbereiding aan vooraf, zoals het afmeten van de trap.

Is de trap na de installatie ook nog geschikt voor andere gebruikers?

Ook na het installeren van een traplift, blijft de trap toegankelijk voor andere gebruikers. Zelfs bij een smalle trap is dat nog mogelijk. De rail zelf neemt meestal zo’n 20 centimeter maximum in beslag. Het stoeltje is uiteraard breder, maar er zijn types waarbij dit kan worden ingeklapt of naast de trap kan worden ‘geparkeerd’ zodat de trap altijd bruikbaar blijft voor anderen.

Hoeveel stroom gebruikt een traplift?

Het gemiddeld verbruik van een traplift schommelt tussen de 0,4kW en 0,8kW en 1500W per week. Dat staat gelijk aan een uurtje stofzuigen. Hoe meer u de stoeltjeslift gebruikt, hoe hoger uiteraard het verbruik. Informeer zeker naar de zuinigheid van de motor.

Hoe snel gaat een traplift?

Uiteraard vliegt u niet met een stoeltjeslift naar boven. Veiligheid primeert. De maximale snelheid is 0,15 meter per seconde. Deze is bij wet vastgelegd.

Is een traplift veilig?

Een stoeltjeslift is een veilige optie om de trap te gebruiken. Afhankelijk van het model zijn er verschillende veiligheidsfuncties zoals het rustig tot stilstand komen bovenaan of onderaan de trap, het wegdraaien van het trapgat alvorens de stoeltjeslift stopt, enz. De meeste fabrikanten bieden ook een persoonlijke dienstverlening aan van 24u op 7.

Tweedehands traplift kopen wel of niet?

Een traplift is geen goedkope investering, maar met een traplift kan u comfortabel in uw eigen woning te Harelbeke blijven wonen. Gelukkig zijn er ook tweedehands modellen op de markt. Deze zijn goedkoper en kunnen evengoed nog jaren meegaan. U kan een tweedehands traplift zowel bij particulieren als bij bedrijven kopen. Het is echter aan te raden om te kiezen voor bedrijven. Deze checken de trapliften grondig alvorens ze deze opnieuw te koop aanbieden. Meestal vervangen ze ook de motor en de rail zodat de traplift nog lange tijd kan meegaan en zeker perfect aansluit op uw trap. Elke trap is immers uniek. Tot slot zal een bedrijf checken of de traplift nog voldoet aan de veiligheidsnormen. U kan dus met een gerust hart de traplift gebruiken wanneer u deze aankocht bij een bedrijf.

Wanneer wordt een traplift vergoed?

Indien u jonger bent dan 65, kan u bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) een subsidie aanvragen voor hulpmiddelen en woningaanpassingen. Het maximumbedrag voor de aankoop van een traplift is €8399,71. Nadien komt het VAPH ook nog tussen bij eventuele herstellingen en het jaarlijks onderhoud van de traplift.

Bent u al ouder dan 65? Dan kan u deze tussenkomst via het VAPH enkel nog bekomen als u al een dossiernummer hebt bij het VAPH. Zo niet, kan u hier niet meer terecht. Wel kan u dan nog een tussenkomst van maximum €1250,- krijgen via de Vlaamse aanpassingspremie. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo mag uw inkomen een bepaalde grens niet overschrijden. Daarnaast mag u op het moment van de aanvraag geen eigenaar zijn van nog een andere woning. De kost van de traplift moet minstens €1200,- bedragen.

Sommige provincies en gemeentes voorzien ook nog een financiële tussenkomst. Meer informatie kan u vinden op de premiezoeker of rechtenverkenner.

Wat zijn Belgische traplift merken?

Er zijn heel wat fabrikanten van Belgische bodem. Enkele voorbeelden zijn Comfortlift Orona, Mobilae, Stannah, TK Elevator, Handicare, Coopman en Otolift. Ook zijn er aanbieders van tweedehandsliften zoals Smienk en Tiptop.

Mag ik goederen met mijn traplift vervoeren?

Het is geen enkel probleem om een paar kleine spullen op uw schoot mee te vervoeren. Zware zaken worden niet aangeraden. Wanneer u grote dingen wil vervoeren of als u met uw rolstoel naar boven wil gaan, is een plateau- of huislift aangewezen.

Heeft een traplift veel onderhoud nodig?

Het is aan te raden om de traplift jaarlijks een grondige onderhoudsbeurt te geven. Dit kan gebeuren door de installateur. U betaalt hier dan uiteraard voor, al kan het zijn dat dit de eerste jaren gratis wordt aangeboden. Indien u zelf aan de slag gaat, moet u de rail eerst schoonmaken zodat deze geen stof meer bevat. Nadien smeert u de rail in met een speciaal middel zodat het stoeltje niet zal piepen.

Het aanvragen van offertes is gratis en verplicht u tot niets…

Thumbs up!

Wij zijn blij wanneer u dat bent!

Uw review helpt anderen een goed besluit maken, uiteraard plaatsen we uw gegevens anoniem.


Wat zeggen klanten over ons?

Mijn man en ik waren op zoek naar een degelijke traplift voor ons huis in Harelbeke. Via Seniorenonline.be konden we veel informatie inwinnen. Uiteindelijk de keuze gemaakt voor een traplift van TKE en dat bevalt ons uitstekend, snel geïnstalleerd!

– Lydia de B. omgeving Harelbeke

Nadat ik van de fiets ben gevallen ben ik slecht ter been geraakt en was de keuze of een slaapkamer op de benedenverdiep of een traplift. Ik wil ook de rest van mijn huis blijven benutten dus via deze website een goede offerte ontvangen en een leverancier gevonden!

– Marcel P. uit HarelbekeActief in de volgende plaatsen bij u in de streek

In de provincie:


Op de kaart