Scootmobiel kopen in Staden?

Weer zelfstandiger met een scootmobiel

Denkt u erover na om een scootmobiel in Staden te kopen? Dit is een beslissing die meestal niet zonder gevoelens gepaard gaat. Want toegeven dat u het hulpmiddel wel kunt gebruiken, is ook toegeven dat u ouder of minder mobiel wordt. Mensen stellen daarom de aankoop zo lang mogelijk uit. Ze houden zichzelf voor dat het niet nodig is…
Een spijtige zaak, want de aankoop zorgt er juist voor dat u uw zelfstandigheid opnieuw wint. U bent minder afhankelijk van anderen: u kunt lange afstanden afleggen, zelfstandig boodschappen doen in Staden, bezoek brengen aan uw vrienden, samen met vrienden of familie gaan wandelen,… Bovendien ontlast een elektrische mobiliteitshulp uw partner ervan met het voortduwen van een rolstoel. Voordelen die echt wel opwegen tegen onzekerheden en twijfels. De nieuwe modellen bieden veel comfort, en zijn opvouwbaar. Lees hier verder voor meer informatie over de mobiliteitshulpmiddelen.
scootmobiel kopen
Begin vandaag met het verbeteren uw levenskwaliteit in Staden en bekijk prijzen op Bol.com. Zo kunt u scootmobielen vergelijken en bespaart u tijd en waar mogelijk ook geld.

Inhoudsopgave

Een scootmobiel kiezen die bij u past

Kijk u ernaar uit om opnieuw zelfstandig door het leven te kunnen gaan in Staden? De aankoop van een scootmobiel kan uw leven positief beïnvloeden. U kunt opnieuw zelfstandig boodschappen doen, vrienden bezoeken en lange afstanden afleggen. Bent u overtuigd van de voordelen van een mobiliteitshulp? Prima! Er bestaan heel wat verschillende modellen en maten. Zo kunt u op zoek gaan naar een exemplaar dat perfect aangepast is aan uw persoonlijke behoeften en wensen.

Comfort

Bij de aankoop van een scootmobiel is het prioritair dat u comfortabel zit. Comfort is uiteraard enorm persoonlijk en wordt bepaald door verschillende factoren. Om te beginnen is het belangrijk dat u zich veilig voelt in uw gekozen exemplaar. U moet vlot kunnen in- en uitstappen. Daarbij kunt u het comfort verhogen door accessoires aan te schaffen, zoals een zitkussen, bagage koffer, windscherm, drempelhulpen, …

scootmobiel kiezen

Gewicht en lengte

De lengte en het gewicht zijn wellicht niet uw eerste bezorgdheden bij het kopen van een scootmobiel in Staden. Toch zijn dit evenzeer belangrijke aspecten die u moet bekijken. Opvouwbare exemplaren zijn vaak lichtgewichten, zodat ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen. Gemiddeld wegen ze ongeveer 40 kg. Er zijn natuurlijk exemplaren die opvallend minder wegen. De lengte is erg afhankelijk van het model.

Aantal wielen

We zijn gewend aan auto’s, en die tellen 4 wielen. Bijgevolg willen de meeste mensen in Staden een scootmobiel met ook 4 wielen. Dit lijkt stabieler. Maar is dat wel zo? In realiteit heeft het aantal wielen geen invloed op de stabiliteit. Er bestaan ook modellen met 3 wielen. Deze hebben voordelen: ze zijn wendbaar en dus gemakkelijker binnenshuis te gebruiken. Ze verschaffen u ook meer beenruimte. De tegenhangers met 4 wielen zijn dan weer beter voor lange afstanden. Ze schudden minder en zijn meer koersvast. Het belangrijkste is uiteraard dat u zich veilig voelt, en comfort hebt.

Budget

Wanneer men eenmaal besloten heeft een mobiliteitshulp aan te schaffen, is het kostenplaatje vaak het tweede waaraan men denkt. Geld besparen op een scootmobiel is vaak niet de beste keuze. Het is een hulpmiddel dat u dagelijks zult gebruiken. Het loont de moeite om alvorens de aankoop bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Zo kan het goed zijn dat een bedrijf in een rustigere periode zit. Wanneer u dan tijdig een offerte aanvraagt, kan het bedrijf in de rustige periode besluiten om voor minder geld een klus aan te pakken. Op die manier kan u heel wat uitsparen. Op tijd beginnen rondkijken en offertes aanvragen is dus de boodschap. Bekijk prijzen op Bol.com

Snelheid

Er zijn scootmobielen met verschillende maximale snelheden te verkrijgen. De gemiddelde snelheid van een scootmobiel ligt rond de 15 of 20 km/uur. Opnieuw moet u hierbij nadenken over uw wensen. Wilt u er enkel in en rond uw huis in Staden gebruik van maken? Dan volstaat een lage snelheid. Indien u van plan bent uw partner te vergezellen tijdens zijn of haar fietstochten, dan is een hoge snelheid wenselijk.

Wendbaarheid

De wendbaarheid wordt beïnvloedt door de draaicirkel van de scootmobiel. Dit is de ruimte die uw mobiel minimaal nodig heeft om rond te draaien rond zijn eigen as. Hoe korter de afstand tussen de voor- en achterwielen, hoe meer wendbaar het model is. Wendbaarheid is handig wanneer u binnenshuis of in een supermarkt rijdt.

Bereik

Met bereik wordt de bedoelt hoeveel kilometer u kunt rijden met de accu van uw mobiel. Ook wel de actieradius genoemd. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van waarvoor u hem allemaal wilt gebruiken. Gaat enkel binnenshuis rijden, of ook verre afstanden overbruggen? Deze factoren beïnvloeden het bereik. 20 km is een laag tot gemiddeld bereik. U kunt dus 20 kilometer rijden zonder de accu op te laden. Daarbij is het verbruik ook afhankelijk van uw rijstijl, net zoals bij een auto. Rijdt u erg hard, dan verbruikt u meer dan wanneer u rustig rijdt. Met een constante snelheid bereikt u het hoogste actieradius.

Accu amperage Bereik GEL/AGM(2x 12V)
12Ah / 15Ah / 18Ah circa 10km / 12km / 15km
22Ah / 26Ah / 36Ah circa 18km / 20km / 30km
50Ah / 56Ah / 60Ah circa 30km / 34km / 36km
75Ah / 80Ah / 90Ah circa 45km / 48km / 54km
100Ah / 110Ah / 120Ah/ 130Ah circa 60km / 66km / 72km / 78km
Accu amperage Bereik Lithium(2x 24V)
20Ah circa 40km
50Ah circa 80km
60Ah circa 95km
70Ah circa 120km

Nieuw, huren of tweedehands in Staden?

Een mobiliteitshulp is een serieuze aankoop die vaak tussen de €2000,- en €4000,- kost. Er zijn prima tweedehands exemplaren te vinden in Staden. Het nadeel hieraan is echter dat u aankoopvoordelen misloopt. Vaak krijgt u 1 jaar pechhulp, verzekering en garantie bij het kopen van een nieuwe scootmobiel. Daarbij zijn tweedehands scootmobielen waarschijnlijk minder afgestemd op uw persoonlijke noden.
In plaats van te kopen, kunt ook huren. Dit is handig voor mensen die tijdelijk beperkt zijn in hun mobiliteit, of die het willen uitproberen. U betaalt per dag dat u de mobiliteitshulp gebruikt. De verzekering zit doorgaans in de prijs in.

Vaste of opvouwbare scootmobiel?

Indien u van plan bent uw mobiel mee te nemen op verplaatsing, dan is een opvouwbaar exemplaar erg handig. U kunt hem meenemen in de kofferbak van de auto, op de trein of in het vliegtuig. Op die manier kunt u perfect een daguitstap of citytrip ondernemen. Een opvouwbare mobiel is compact, licht en gaat meestal niet sneller dan 6 km/uur. Bovendien hebben ze een lagere bereik. Een vast exemplaar kan daarentegen doorgaans 20 km/uur halen en heeft een hoger bereik.

opvouwbare scootmobiel

Wilt u de prijzen van meerdere scootmobiel aanbieders in Staden vergelijken? Vergelijk op Bol.com

Vergelijk prijzen op Bol.com

Bekende scootmobiel merken

Wel of geen merk?

Er bestaan ontzettend veel merken en modellen. Shoprider is wellicht het meest bekende merk, maar dat betekent niet dat iedereen een van hun modellen moet aanschaffen. Het duurste model kiezen is niet voor iedereen de beste keuze. Het grote assortiment kan overrompelend zijn uw beslissing om een mobiel te kopen uitstellen en belemmeren. Scootmobielen van merken hebben vaak voordelen: lagere prijzen, een korte draaicirkel, goede accu, goede levering, hulp bij reparatie, garantie,… U moet zelf de voor- en nadelen afwegen en bepalen waar uw prioriteiten liggen.

Verschillende modellen en merken

Vooraleer u overgaat tot het effectief kopen van een scootmobiel in Staden, is het handig om te weten waar uw noden en wensen liggen. Wilt u bijvoorbeeld vooral binnenshuis rijden, dan is de wendbaarheid wellicht belangrijker dan het bereik. Indien u eerder uitstappen wilt kunnen maken, is het belangrijk om uit te kijken naar een opvouwbaar exemplaar. Online vindt u alle informatie over de verschillende bestaande merken en modellen. Bovendien kunt u zo vanop een afstand ook de prijzen bekijken en offertes aanvragen.

Scootmobiel met drie of vier wielen?

Er zijn zowel modellen met 3 en modellen met 4 wielen op de markt in Staden. Er bestaat geen eenduidig antwoord op de vraag welk model u het beste kunt kopen. Dit ligt aan de bestuurder. In een stad zal een mobiel met 3 wielen wellicht meer voordelen bieden, aangezien deze wendbaarder zijn. De draaicirkel is klein waardoor de mobiel gemakkelijk kleine bochten kan nemen. Ze zijn lichter en doorgaans ook gemakkelijker te besturen. Handig voor wie minder arm- of spierkracht heeft.
Een model met 4 wielen biedt dan weer extra veiligheid door een optimaal gevoel van stabiliteit. Lange afstanden zijn geen moeite doordat deze modellen koersvast zijn. Over het algemeen kunnen ze ook hogere snelheden behalen dan een model met 3 wielen. Dit draagt vooral bij aan het comfort.Voordelen van een scootmobiel met 3 wielen:

  • Wendbaar
  • Licht
  • Makkelijk te besturen

Voordelen van een scootmobiel met 4 wielen:

  • Koersvast
  • Geschikter voor lange afstanden
  • Hogere snelheden

Opvouwbare scootmobielen

Opvouwbare scootmobielen zijn geschikt voor buiten, maar ook voor binnenshuis gebruik. De meeste modellen kunt u klein opvouwen en zo vlot verplaatsen. Ze hebben kleinere wielen wat met zich meebrengt dat ze minder geschikt zijn om te rijden op oneffen gronden. Denk maar aan paden of wegen in Staden met kuilen of boomwortels. De maximale snelheid ligt ook lager dan de niet-opvouwbare tegenhangers.

Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen opvouwbare en inklapbare modellen. Zoals het woord al verklapt, kunnen opvouwbare types worden opgevouwen. In een handomdraai is de scootmobiel klein en en handig mee te nemen. Let er wel op dat het gewicht nog steeds minimaal 18-20 kg bedraagt.

Openklapbare modellen zijn kleinere scootmobielen die in vier delen uit elkaar te monteren zijn. U kunt dan de onderdelen afzonderlijk meenemen. Het grote voordeel aan deze types is dat ze maximum 14 kg wegen. U moet dus nooit een zwaar gewicht opheffen. Het nadeel is uiteraard dat u de mobiel opnieuw in elkaar moet monteren. Dit kost meer tijd dan het simpelweg uitvouwen.

opklapbare scootmobielen

Solo of duo scootmobiel

Een duoscootmobiel is een 2-persoons model waarbij u uw vrouw, man, kind of kleinkind gezellig mee kan rijden. Er zijn types waarbij de personen naast elkaar, of net achter elkaar kunnen zitten. Een voordeel aan een duoscootmobiel is dat u met twee op pad kunt. Het nadeel dat de mobiel breder is en dus minder wendbaar. Dit in tegenstelling tot de solo exemplaren, waarbij er slechts ruimte voorzien is voor één bestuurder.

Overdekte scootmobiel

Een overdekte scootmobiel beschermt je tegen wind en regen. Dit verhoogt het comfort enorm, vooral tijdens de gure wintermaanden in Staden. De deuren kunt u op slot doen, waardoor u geen zorgen moet hebben voor eventuele diefstal. Bij de meeste modellen is er ook de optie om de deuren eruit te halen wanneer het warm is. Zo kunt u dus genieten van het beste van de twee werelden. De voordelen van een overdekt model vertaalt zich in het prijskaartje. Deze prijzen schommelen al snel tussen de €5500,- en €7500.

Tussenkomst voor mobiliteitshulpmiddelen

Wanneer uw mobiliteit beperkt wordt door een fysieke beperking, is het aangeraden om te kijken of u in aanmerking komt voor een tussenkomst voor mobiliteitshulpmiddelen. Wilt u gewoon uw auto of fiets inruilen voor een scootmobiel? Dan mag u zichzelf de moeite besparen: dat zal niet lukken. Er wordt naar uw medische situatie gekeken en er zijn ook administratieve voorwaarden waar u aan moet voldoen. Sinds 1 januari 2019 koopt u een mobiliteitshulpmiddel op voorschrift van een arts. Net zoals bij het opvragen van offertes, is het hier ook raadzaam om tijdig de aanvraag te starten. Wilt u meer weten over dit proces? Lees het op de website van De Vlaamse Sociale Bescherming (VSB). Komt u uit Brussel dan moet u bij de website van Iriscare zijn.

Scootmobiel prijzen

Hoeveel u betaalt voor een scootmobiel is afhankelijk van: het model dat u kiest, of u gaat voor een nieuwe of tweedehands mobiel, of u beslist er eentje te kopen of te huren, en of u al dan niet voor tussenkomst in aanmerking komt. (Bekijk via deze link hoeveel de Vlaamse Sociale Bescherming betaalt) Daarbij bepaalt iedere scootmobiel aanbieder zijn eigen prijzen. Het is daarom aangeraden om offerteaanvraag te doen en prijzen te vergelijken. Heeft u de prijsoffertes binnen in Staden dan is het wel slim om te kijken naar de dienstverlening en garantie van de aanbieder en niet alleen naar het prijskaartje.

Het assortiment merken en modellen is uitgebreid. De prijzen lopen evenzeer uiteen, en dat heeft niet per se te maken met een verschil in kwaliteit. Het is dus niet zo dat een goedkoper exemplaar daarom meteen ook van lagere kwaliteit is. Bovendien is het niet voor iedereen aangeraden het ‘beste’ model te kiezen. Uiteraard zijn er wel aspecten die de mobiliteitshulp duurder kunnen maken. Denk maar aan een duo mobiel, of een overdekt exemplaar. Deze zijn doorgaans duurder. Het is een goede tip om online op zoek te gaan naar referenties, eens te luisteren in uw omgeving, en tijdig prijzen te vergelijken vooraleer u effectief een scootmobiel gaat kopen in Staden. Vrijblijvend prijzen vergelijken op Bol.com

Wat zeggen klanten over ons?

Via de website van Seniorenonline.be kon ik de prijzen vergelijken van diverse scootmobiel aanbieders. Erg handig en uiteindelijk de juiste scootmobiel gevonden!

Marjan V. – Antwerpen

Omdat ik slecht ter been ben wilde ik kijken of een scootmobiel mijn wereld wat groter zou maken. Heerlijk om een boodschap zelf te doen of een pintje te drinken in de kroeg. Handige service, goede scootmobiel gevonden!

Peter de V. – Aalst

Op de kaart

Actief in de volgende plaatsen bij u in de streek

In de provincie:

In contact komen met ons? Dat kan!

Heeft u een vraag, opmerking of verzoek betreffende deze website neem dan contact met ons op.

Naar het contactformulier